2
دانش آموخته کارشناسی ارشد فلسفه دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
چکیده
تضاد از دید استاد مطهری ناسازگاری و تنازع میان دو موجود است که در آنِ واحد در وجود مجتمعاند و این تضاد مستقیماً به عالم ماده مربوط است. نگارنده در پژوهش پیشِرو در پی تبیین چرایی و چگونگی تضادها، تقابلات، فواید، برکات، حکمتها و آثار مثبت تضادهای عالم ماده از دیدگاه شهید مطهری است و این هدف را به روش کیفی و به شکل تحلیلی ـ توصیفی و با مطالعه هرمنوتیکی نوشتههای ایشان دنبال کرده است. مطهری از یک طرف علت اصلی تضادها و تقابلات عالم ماده را مرتبه وجودی و «ماده داشتن» آن و ذاتی بودن «استعداد و قوه و امکان برای این ماده» میداند که دائماً به سوی فعلیت و کمال جدیدی در حرکت است و از طرف دیگر این تضادها را دارای برکات و حکمتها و آثار مثبت میداند؛ ازجمله زمینهسازی برای ظهور اختیار انسان، امکان شناخت بهتر اشیا، نمایان ساختن و معنیدار کردن خیرات و زیباییها، تکمیل نفوس اولیای الهی و نهفتگی سعادت در دل گرفتاریها. پس تقابلات عالم در نگاه سطحی شر تلقی میشود و در نگاهی عمیقتر آخرتگرایانه و خیر و مطلوب است.
فاضلی, علیرضا, حسینی, علی, & عدالتی نسب, محمد. (1401). تبیین علل و حکمت تضادها و تقابلات در جهان آفرینش از نگاه استاد مطهری. نسیم خرد, 8(2), 57-74.
MLA
علیرضا فاضلی; علی حسینی; محمد عدالتی نسب. "تبیین علل و حکمت تضادها و تقابلات در جهان آفرینش از نگاه استاد مطهری". نسیم خرد, 8, 2, 1401, 57-74.
HARVARD
فاضلی, علیرضا, حسینی, علی, عدالتی نسب, محمد. (1401). 'تبیین علل و حکمت تضادها و تقابلات در جهان آفرینش از نگاه استاد مطهری', نسیم خرد, 8(2), pp. 57-74.
VANCOUVER
فاضلی, علیرضا, حسینی, علی, عدالتی نسب, محمد. تبیین علل و حکمت تضادها و تقابلات در جهان آفرینش از نگاه استاد مطهری. نسیم خرد, 1401; 8(2): 57-74.